PRODUCĂTOR DE

RULOURI EXTERIOARE

DIN ALUMINIU, ÎN CLUJ

Rulourile din aluminiu se instalează ușor

Protejează spațiile împotriva spargerilor

Protejează împotriva razelor UV

Producția proprie de rulouri exterioare din aluminiu în Cluj, face posibil controlul eficient al calității produselor în toate etapele ciclului de producție: de la proiectare până la montajul final la client.

Rulourile exterioare din aluminiu oferă rezistență la coroziune și expunerea îndelungată la precipitații. Sunt puternice, fiabile și ecologice.

Beneficiile rulourilor exterioare din aluminiu.

Bucură-te de confortul oferit de rulourile din aluminiu.

Oferta noastră se axează pe 3 tipuri de rulouri exterioare din aluminiu.

RULOURI EXTERIOARE APLICATE

Acest tip de rulou se montează pe tâmplăria deja existentă având caseta la exterior, fiind aplicat pe ferestre. Capacul de vizitare și service se află la exterior.
Nu implică modificări în structura casei şi se pot adapta oricărui tip de tâmplărie. Sunt fabricate integral din aluminiu (lamele, casetă de protecţie, şine de ghidare).

RULOURI EXTERIOARE SUPRAPUSE

Acestea se montează doar odată cu tâmplăria nouă şi au caseta deasupra ferestrei. Lamelele sunt din aluminiu, iar caseta exterioară și ghidajele sunt din PVC și sunt coplanare spre exterior. Capacul de vizitare și service se află în casă.
Caseta ruloului este izolată cu module speciale de polistiren care asigură o izolare suplimentară .Şi acest tip de rulou poate fi fabricat cu plasă antiinsecte încorporată în casetă.

RULOURI EXTERIOARE TENCUIBILE

Acest model are caseta, ghidajele şi lamelele integral din aluminiu. Caseta este patrată şi poate fi tencuită atât la exterior, cât şi la interior. Lamelele au grosimea de 39 mm sau de 55 mm şi sunt umplute cu spumă poliuretanică izolatoare.
La acest tip de rulou doar părțile vizibile sunt vopsite sau înfoliate în culoarea dorită, părţile ascunse sub izolaţie fiind natur.

Accesorii pentru rulouri din aluminiu.

PLASE RULOU

Plasele anti-insecte tip rulou au în componență o carcasă din aluminiu în care se află axul pe care  rulează sita în momentul în care este necesară ridicarea.

Plasele tip rulou sunt o variantă modernă și sigură, fiind foarte ușor de manevrat și amplificând comoditatea utilizatorilor prin faptul că poate fi folosită pe toată perioada verii și nu este necesară demontarea acesteia la apariția anotimpului rece, deoarece plasa se poate strânge foarte ușor în interiorul casetei.

Plasele anti insecte tip rulou de la DENSROLL  au următoarele componente:

  • Profile realizate din aluminiu extrudat, material ce le conferă o rezistență îndelungată în timp;
  • Sunt realizate din fibră de sticlă în culoare negru sau gri, ignifugă, cu ochiuri fine, care nu afectează vizibilitatea către exterior și filtrează aerul de impurități;
  • Sunt echipate în varianta optionala cu un dispozitv (frână), care previne deteriorarea plasei prin încetinirea automată a vitezei de strângere în casetă după deblocarea ei;

Plasele anti-insecte tip rulou sunt caracterizate, asemenea tuturor produselor Densroll, de o durabilitate excelentă în timp, datorită componentelor de cea mai bună calitate utilizate în procesul de fabricație.

Manevrarea plaselor de protecție împotriva insectelor este deosebit de ușoară, neimplicând efort sau operații costisitoare din punct de vedere al timpului alocat.
Fiind realizate din materiale de calitate superioară, plasele anti insecte tip rulou permit o bună circulație a aerului în interiorul locuinței, precum și o aerisire corespunzătoare a spațiilor interioare.

Datorită formelor variate, plasele anti țânțari tip rulou sunt ideale pentru încadrarea în orice tip de tâmplărie, fie că este vorba despre tâmplărie PVC, lemn sau aluminiu.
Acestea mai sunt caracterizate printr-un design modern și flexibilitate în forme, având proprietatea de a nu afecta aspectul fațadei sau estetica ferestrei și fiind disponibile în modele variate, atât pentru ferestre, cât și pentru uși.
Nu sunt necesare operații de demontare în perioada anotimpului rece, întrucât plasele tip rulou se pot strânge foarte ușor în casetă.

Elementele componente, în special caseta de strângere a plasei, oferă plasei anti-insecte tip rulou protecție împotriva extremelor climatice, diminuând riscul apariției unor defecțiuni ale sistemului.

Întreținerea plaselor de protecție împotriva insectelor tip rulou este foarte ușor de realizat, fiind un proces indispensabil pentru menținerea durabilității în timp a acestora.

O curățare corespunzătoare a plaselor anti insecte tip rulou se realizează foarte simplu cu apă caldă și un burete, prin frecare ușoară. De asemenea, se poate folosi și un pulverizator cu detergent, dispersat pe toată suprafața plasei, după care se execută ștergerea acesteia cu o cârpă uscată și curată.

Densroll vă recomandă să evitați folosirea aspiratorului la o intensitate mare sau a dispozitivelor cu peri rigizi, pentru curățarea plaselor anti insecte tip rulou. Pentru a facilita procesul de întreținere, puteți alege o perie specială cu două părți, una cu burete și alta cu peri foarte fini, care va permite îndepărtarea cu ușurință a prafului și impurităților depuse pe sită.

PLASE PLISSE

Plasa de insecte tip plisse: stilată, elegantă, poate fi realizată  în culori diferite,  este lavabilă , şi se integrează în decor  

Şina de sus susţine greutatea sistemului şi poate exercita presiune împotriva curenţilor de aer, iar şina de jos este aproape invizibilă pentru a nu crea piedici în podea.

  • Ţine insectele afară şi permite circulaţia aerului proaspăt
  • Rămâne aproape invizibilă până în momentul în care este utilizată
  • Plasa se stange în lateral pe timpul iernii, nefiind nevoie să efectuaţi operaţiuni de demontaj/montaj.
  • Ideală pentru orice fel de tamplarie: lemn, aluminiu sau PVC.
  • Pot fi realizate într-un singur canat (max 1600mm), sau dublu canat (aprox 3000 mm )

În Uniunea Europeană este obligatorie folosirea plaselor de insecte în restaurante,  hoteluri şi  unităţile de preparare a alimentelor.(EG93/43)

Rulorile exterioare pot fi echipate cu

SISTEME ANTIEFRACȚIE

dintre care le amintim pe următoarele:

A1. Sistem antiefracţie manual, cu zăvor

zavor

Zăvorul se montează pe ultima lamelă a ruloului, iar prin acţionarea
lui se blochează deschiderea ruloului din exterior.
Acest tip de sistem antiefracție este vizibil doar în interior şi poate fi montat
doar la geamuri cu deschidere.
Nu este disponibil pentru rulouri cu plasă încorporată.

A2. Sistem antiefracţie
cu Yală

yala

Pentru acest tip de sistem antiefracţie se foloseste o yală cu cheie care se montează pe ultima lamelă a ruloului.
Acest lucru permite blocarea ruloului în poziția „închis”, atât din exterior cât şi din interior. Se foloseşte în special pentru uşile de acces sau la rulourile montate la intrarea în spaţii comerciale. Trebuie specificat pe ce parte se va afla caseta de service a yalei.

A3. Sistem antiefracţie automat cu bolţuri

bolturi

Sistemul permite blocarea automată a ruloului în momentul coborârii
covorului de lamele. Bolţurile metalice se montează pe ultima lamelă a ruloului, iar acţionarea lor se face automat.
Este recomandat pentru ferestre fără deschidere. Sistemul nu este vizibil
nici la interior, nici la exterior.

A4. Sistem antiefracţie cu blocare automată (doar pentru rulourile electrice)

pt electrice

Acest sistem antiefracţie se folosește pentru rulourile electrice şi presupune blocarea automată a lamelelor în interiorul casetei.
În acest mod, eficienţa şi siguranţa dobândesc un randament suplimentar, ruloul rămânând în poziţie fixă, indiferent de forţa care se aplică asupra lui.Sistemul nu este vizibil la exterior şi nu este disponibil pentru rulourile cu plasă incorporată.

Intrebari frecvente

Ce fel de protecție oferă rulourile din aluminiu?

Lamelele rulourilor conţin în interior spumă poliuretanică, unul dintre rolurile acesteia fiind de a izola termic încăperea. Astfel, acestea devin produsul perfect pentru clienţii care doresc să economisească din facturile de energie, deoarece contribuie la controlarea temperaturii din casa. Conform studiilor realizate, s-a demonstrat că folosirea rulourilor pe timp de iarnă poate reduce consumul de energie termică cu aprox. 10%, iar pe timpul verii, folosirea rulourilor poate face ca un sistem de aer condiţionat să devina inutil. Pe lângă izolare termică, acestea oferă şi o izolare fonică semnificativă. Conform studiilor, acestea reduc zgomotul cu până la 10 dB.

Din ce sunt compuse rulourile?

Sistemele noastre de rulouri sunt compuse din aluminiu solid de înaltă calitate. Acest lucru le face ușoare și robuste în același timp cu rezistenta ridicată la coroziune. Aluminiu oferă un grad ridicat de precizie în fabricație și durabilitate ridicată. Avantajele oferite de aluminiu nu pot fi realizate cu lemn, de exemplu – inclusiv în ceea ce privește prețul. Sunt integral din aluminiu şi au caseta de diferite dimensiuni în formă ovală sau teşită la 45ᵒ. Rulourile exterioare sunt compuse din ghidaje pe care culisează lamelele din aluminiu rulate pe un ax fixat într-o casetă. Ghidajele din aluminiu pot fi simple sau duble, în functie de opţiunea de a echipa sau nu ruloul cu plasa antiinsecte.

Se pot adăuga accesorii?

Da. Plasa antiinsecte care se poate incorpora în casetă, împiedicând atât pătrunderea prafului, cât şi a insectelor. În varianta opţională, plasa antiinsecte poate fi dotată cu frână siliconică. Acest tip de frână permite strângerea lentă a plasei, prevenind astfel accidentele şi ridicarea bruscă ce poate defecta plasa. Astfel, plasele dotate cu frană siliconică îşi dublează durata de funcţionare. Plasa este de tip rulou şi are perii care asigura închiderea ermetică. Se acţionează pe verticala cu ajutorul unor mâneraşe şi a unui şnur.

Cum pot fi actionate sistemele?

Rulourile se pot controla manual, prin panglică, şnur sau manivelă, sau electric – prin intermediul unui buton de comandă sau cu ajutorul unei telecomenzi.

Ofera protecție împotriva luminii puternice?

Indiferent de culoarea lamelelor, ruloul din aluminiu creează o barieră puternică împotriva razelor solare şi astfel se poate face întuneric parţial sau complet în încăpere în orice moment al zilei.